Alcohol Ink

“Alcohol Ink ? Hvad er det?” 

Det spørgsmål får jeg ofte, og vil glædeligt fortælle om det.

Achohol Ink er som navnet antyder, maling baseret på alkohol (ikke smart at drikke). Farverne er i små flasker og meget koncentreret i farverne, men hvis man tilføjer “Blending solution” eller Isopropyl, så bliver det mere levende at arbejde med da det flyder ekstra godt. Jeg bruger farver Ranger Tim Holtz, og Piñata. 

Papiret hedder Yupo som er syntetisk papir. Dvs. at farverne ikke trænger ned i papiret, men ligger sig oven på.  Alcohol ink egner sig bedst på ikke porøse overflader som ovennævnt Yupo papir, men også porcelæn er lækkert at arbejde på, og der kommer helt sikkert noget på siden her med porcelæn. 

Der er forskellige metoder til at lave mønstrerne. Hårtørrer, puste, sugerør, airbrush. Og jeg har selvfølgelig hele molevitten. 🙂

I starten havde farverne kontrol over mig, men tricket er at overtage magten og nu er det jeg der har kontrol over farverne.